Kol Germe Ameliyatı (Brahyoplastik)

Kol germe ameliyatı, yaşlanma veya aşırı kilo alıp verme gibi nedenlerle kolların sarkması sonucu oluşan deri fazlalığının giderilmesi için yapılan cerrahi bir işlemdir. Bu ameliyat, kolların fazla derisinin alınması amacıyla gerçekleştirilir. Kol germe ameliyatında, genellikle dirsek ile koltuk altı arasına yerleştirilen kesilerle işlem yapılır. Yağ, liposuction veya kesilerle alınabilir. Bu yöntemlerle fazla deri çıkarılır, deri şekillendirilir ve kaldırılır. Ameliyat yaklaşık 1,5 ila 2 saat sürer.

Kol Germe Ameliyatının Faydaları

Kol germe ameliyatı sayesinde, sarkık ve gevşek kollar estetik bir görünüme kavuşturulabilir. Ayrıca, bu operasyon sayesinde yaz aylarında kısa kollu kıyafetler rahatlıkla giyilebilir, hareket kabiliyeti artar ve estetik açıdan istenilen sonuçlar elde edilir.

Kol Germe Ameliyatı İçin Alternatif Tedavi Yöntemleri Var Mıdır?

Eğer yaşa bağlı sarkma hafifse, radyo frekansı ve lazer ile deri eski haline getirilebilir. Ayrıca, kol üzerindeki fazla yağ dokusunun elastikiyetini kaybetmediği durumlarda liposuction da bir alternatif olabilir. Ancak, deri elastikiyetini kaybetmiş olan ve sık kilo dalgalanmaları yaşayan, koltuk altı ve kol arkasında ileri düzeyde sarkma yaşayan kişilerde kol germe ameliyatı tercih edilir. Doktorumuz, muayene sonrasında sarkma seviyesi ve beklentilerinize göre en uygun tedavi yöntemini sunacaktır.

Kol Germe Ameliyatı Ne Kadar Güvenlidir?

Kol germe ameliyatı, düşük riskli bir işlemdir. Diğer tüm cerrahi işlemler gibi, emboli, hematom, enfeksiyon ve anesteziye bağlı yan etkiler gibi bazı riskler bulunsa da, bu komplikasyonlar nadiren yaşanır.

Kol Germe Ameliyatı Öncesi Muayene Nasıl Yapılır?

Kol germe ameliyatı yapılacak kişinin şikayetleri ve beklentileri, doktor tarafından değerlendirilir. Kişinin kol yapısı, kas dokusu, yağ miktarı ve cilt durumu göz önünde bulundurularak, bu operasyonun başka bir ameliyatla birleştirilip birleştirilemeyeceğine karar verilir. Muayene sonrası, doktor ve sağlık ekibimiz, operasyon süreci hakkında detaylı bilgi verir.

Kol Germe Ameliyatından Sonra İz Kalır Mı?

Kol germe ameliyatında hem dikey hem de yatay kesiler yapılır. Yatay kesilerin izleri koltuk altı bölgesinde gizli kalır; ancak kolda yapılan uzun kesiler nedeniyle izler, operasyon sonrası üst iç kol bölgesinde kalır.

Kol Germe Ameliyatını Kimler Yaptırabilir?

  • 40 yaş ve üzeri, yaşa bağlı sarkıklık yaşayan yetişkinler,
  • Egzersizle sarkık kollarından kurtulamayan bireyler,
  • Fazla kilo kaybı sonrası, bariyatrik cerrahi (obezite ameliyatı) geçiren ve kollarında sarkma olan bireyler bu ameliyatı yaptırabilir.

Kol Germe Ameliyatının Sonuçları Kalıcı Mıdır?

Kol germe ameliyatı sonrasında, kollar belirgin bir şekilde daha ince ve sıkı olur. Ayrıca, elde edilen sonuçlar kalıcıdır.

Kol Germe Ameliyatından Ne Kadar Sonra Sonuçları Görmeye Başlarım?

Baskı bandajları çıkarıldıktan sonra, kolun yeni şekli oluşmaya başlar ve kesik izleri, 6 ila 12 ay içinde kolun iç kısmında belirsizleşir.

Kol Germe Ameliyatı Öncesinde Alınması Gereken Önlemler

  • Güneş ışığına maruz kalmaktan kaçının,
  • Ideal kilonuza ulaşın,
  • Ameliyat öncesinde doktorunuza beklentilerinizi, kronik hastalıklarınızı ve kullandığınız ilaçları bildirin.

Kol Germe Ameliyatı Sonrası Alınması Gereken Önlemler

Ameliyat sonrası, kolunuzdaki baskı bandajları çıkarıldıktan sonra, kollarınızın şeklini koruması için 2-4 hafta boyunca sıkıştırıcı giysiler (çorap gibi) giyilmelidir. Ameliyat sonrası ağrı nadiren görülse de, ağrı kesicilerle rahatlatılabilir. Ayrıca, şehir dışından gelen hastaların rutin doktor kontrolleri için yaklaşık 7 gün şehirde kalması önerilir. Bu süre, doktorun tavsiyesine bağlı olarak değişebilir. Hastalar, kol germe ameliyatı sonrası yaklaşık 7-10 gün içinde işlerine dönebilirler. Ayrıca, ameliyat sonrası ilk 4-6 hafta ağır işlerden ve ağır kaldırmaktan kaçınılmalıdır.

Kol Germe Ameliyatında Hangi Anestezi Türü Kullanılır?

Kol germe ameliyatı, sedasyon, lokal anestezi veya genel anestezi altında yapılabilir; ancak genellikle genel anestezi tercih edilir.

Kol Germe Ameliyatı Sonrası Hastane Süreci

Eğer ameliyat başka bir işlemle birleştirilmiş ve 2 saatten uzun sürmüşse, hastanede kalış süresi daha uzun olabilir. Lokal anestezi altında yapılan işlemlerde hastalar aynı gün taburcu edilirken, genel anestezi altında yapılan işlemlerde hastalar bir gün hastanede kalırlar. Ameliyat sonrası birkaç saat içinde hasta yürüyebilir. Ameliyat sonrası ağrı kişiden kişiye değişebilir ve ağrı kesicilerle hafifletilebilir. Bandajlar, şişlik, ödem ve kanamayı azaltmaya yardımcı olur. İlk postoperatif dönemde kollar yüksek tutulmalıdır.