Kaş Ekimi

Kaş ekimi, özellikle kadınlar tarafından en çok tercih edilen işlemlerden biridir. Kadınlar kaşlarını düzenli olarak aldırdıkları için kaşlarındaki gençlik ve hacim kaybı yaşanır. Kaş ekimi ile istenilen kaş hacmi ve kalınlığına ulaşmak mümkündür. Ayrıca, travmalar, yanıklar veya kazalar nedeniyle kaşlarını kaybeden kişilerde de kaş ekimi başarıyla uygulanabilmektedir.

Kimler Kaş Ekimi Yaptırabilir?
Kaş ekimi, hem erkeklere hem de kadınlara uygulanabilen cerrahi bir işlemdir.
Kaş ekimi yaptırmak isteyen kişinin,

  • Kaşları seyrekse,
  • Kaşlarında bir yaralanma veya yerel kayıp yaşandıysa,
  • Kaş büyütme amacıyla yapılacaksa, kişinin beden gelişiminin tamamlanmış olması gerekir. Çünkü, bir kişi büyüdükçe, yüz yapısı ve beden şekli değişir.

Kaş Ekimi ve Donör Alan
Kaş ekimi için donör bölge çok önemlidir. Erkek ve kadınlarda farklı donör bölgeler tercih edilebilir. Erkeklerde, sakal, bıyık, ense ve hatta genital bölge de donör alan olarak kullanılabilirken, kadınlarda ense veya genital bölge tercih edilebilir.
İşlem için en uygun donör bölgesi seçilir. Donör bölge seçimi, doktor ile hasta arasında yapılan muayene sonrası belirlenir.
Uygun donör bölge belirlendikten sonra, hastaya ekilecek greft sayısı hesaplanır ve gerekli greft miktarı belirlenir.
Kaş ekiminde kullanılacak greft sayısı sınırlı olduğundan, işlem, saç ekimine göre daha kısa sürer. Genellikle 1 ila 2 saat arasında tamamlanır.
Kaş ekiminde, hastanın ihtiyaç duyduğu greft sayısı belirlenmiş olsa da, ortalama 100 ila 400 greft arasında ekim yapılabilir.
Kaş ekiminde de saç ekiminde olduğu gibi doğal bir görünüm elde etmek çok önemlidir. Bu nedenle, kaşların yapısı, yönü ve açısı, işlemden önce dikkatlice değerlendirilmelidir.

Kaş Ekimi İşlem Adımları
Öncelikle, saç köklerinin alındığı donör bölgeye lokal anestezi uygulanır. Anestezi sayesinde işlem sırasında herhangi bir ağrı hissedilmez.
Donör bölgedeki saç kökleri, mikromotorla alınır ve özel bir tıbbi cihaz ile toplanır. Toplanan greftler tek tek ayrılır ve ekim işlemine hazırlanır, soğuk bir ortamda saklanır.
Kaş için ideal şeklin elde edilmesi amacıyla doğru açılarla küçük kanallar açılır. Kanal açma işlemi, saç köklerinin yerleştirileceği küçük boşlukların açılmasıdır. Bu işlem sonrasında, toplanan saç kökleri bu kanallara yerleştirilir ve ekim işlemi tamamlanır.
Kaş ekimi sonrasında, saç köklerinin alındığı donör alan bandajla kapatılır.

Kaş Ekimi Ağrılı Mıdır?
Hasta, işlem sırasında veya sonrasında herhangi bir ağrı hissetmez.
Kaş köklerinin ekilmesinin ardından, hasta kaşlarını düzenli olarak kesmelidir. Ekinin yapıldığı kaş bölgesindeki kökler, normal kaş gibi kısa kalmayıp uzamaya devam eder. Bu sayede hasta doğal bir görünüm elde eder.

Kaş Ekimi Sonrası Adımlar
Kaş ekimi sonrasında, kaş bölgesinde yaklaşık 2 hafta süresince kabuklar ve yara kabukları oluşabilir. Bu, doğal bir süreçtir.
Yenilenen kökler, birçok kişide yaklaşık 3 ay içinde çıkmaya başlayabilir, ancak genellikle tüm kaş kökleri yaklaşık 6 ay sonra çıkar.

Kaş Ekimi Sonuçları
Yaklaşık 1 yıl sonra, yeni kaş kökleriniz, ekim bölgesinde doğal bir gelişim kazanır. Kaşlar tamamen geliştiğinde, köklerin tekrar kaybolması mümkün değildir ve kaşlar şekil almaya başlar. Tıpkı doğal kaşlarınız gibi, bu kaşları da kolayca şekillendirebilirsiniz.